Az egészség helyreállítása  lelki és fizikai szinten a keleti egészségfilozófia alapján


                                                       Csak az vét maga ellen, aki nem tesz magáért!


Minden egy beméréssel és anamnézis felvételével kezdődik...

Táplálkozásunk nagymértékben meghatározza egészségünket. A ma "divatos" és egyre nagyobb csoportokat érintő  betegségek, mint allergia, ételintolerancia, cukorbetegség, endometriózis, meddőség, szív- és érrendszeri problémák, emésztési, alvási és húgyúti problémák mind összefüggésben állnak életvitelünkkel és életmódunkkal.

A lelki egyensúly pedig ugyanolyan fontos, mint a napi vízbevitel. Ha nincs elegendő a szervezetben, blokkok, lerakódások alakulnak ki a szervezetben. Érzéseink ugyanígy lerakódnak, megkeményednek és torlaszokat emelnek gondolkodásunk ítélőképességünk egészséges működésében.

A stressz és a félelmek pedig folyamatosan gyengítik az immunrendszert, bármilyen jó tápértékű ételeket is fogyasztunk....amit sajnos ritkán tapasztalok a mérések alkalmával.


Mint Energy tanácsadó, nagy örömömre szolgál, hogy hatékonyan működnek a hozzám fordulók egészségjavításában- és megőrzésében ezek a csodálatos természetes növényi készítmények.

Minden szervnek, tünetnek megvan a gyógynövénye, cseppje és krémje. Egy  méréses és anamnézis felvételével történő  beszélgetéssel  könnyedén megtudhatjuk, hogy milyen gyógynövényeket, technikákat és módszereket   érdemes alkalmaznunk a helyreállításhoz.

A módszerek lényege, mint ahogy nincs két egyforma ember, így a kezelés és a gyógyulás sem sablonok alapján működik, hanem az egyén saját energetikájának, aurájának megfelelően, mely a legspecifikusabb készítmények és technikák alkalmazásával történik.


Egészségünk  három alappillére:

  • Gondolkodásunk átformálása 50 %
  • Táplálkozásunk megváltoztatása 30 %
  • Mozgás 20 %


Az egészségvédelem és az egészségmegőrzés valójában egy tudatos életmód, egészséges táplálkozás és  életvitel, hogy betegségek és fájdalmak nélkül élhessük meg az életünket. 

A saját egészségünkért szüleink tehetnek először a legtöbbet azzal, hogy egészségesen élnek. Így  erős  immunrendszert és idegrendszert leszünk képesek átadni gyermekünknek.

Gyermekünket pedig már a  "nulladik évétől" egészséges tápanyag és vitamindús ételekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel tudjuk - közvetve -  táplálni. Amihez hozzászokik az ember, az épül be a tudatába és azáltal keresi már tudatosan is majd később  a helyes táplálkozás lehetőségeit. 

Tehát egy "mókuskerékről" van szó, amit lehet, hogy épp most határoz el valaki, hogy az első láncszeme legyen! 


Mindenfajta rezisztencia, autoimmun betegségek  és intolerancia világát éljük!

 Gyerekeknél főként szorulás, rossz alvás, koncentrációs zavarok, ADHD, autizmus,  hiperaktivítás,  agresszív viselkedés, stb.

 Felnőtteknél fejfájás, fáradékonyság, Parkinson és Alzheimer kór, PCOS, klimax,  endometriosis, meddőség, álmatlanság, hasmenés, székrekedés, refluxos tünetek,  visszatérő húgyúti bajok, gyomortáji fájdalmak, emésztési és pajzsmirigy problémák, EBV, CMV és nehézfémterheltség és  gerinc, izületi és reumatikus  betegségek stb.)

A  meg nem válogatott táplálkozásunkkal okozzuk magunknak a legnagyobb kárt. Ezt még tovább rontja a stressz, a félelmek  kezelésének hiánya, amitől idegrendszerünk által is károsodik emésztésünk.  Mindkettő hozzájárul az immun legyengüléséhez, ami sajnos a gyerekeket is ugyanúgy érinti . Leegyszerűsítve  így függnek össze a testi és lelki (idegi) panaszok , amik csakis együtt erősíthetők. 

Ennek alfája és ómegája a szervezet kitakarítása, majd feltöltése éltető vitaminokkal, nyomelemekkel és az élethez nélkülözhetetlen enzimekkel a lelki nyugalom meglétével együtt.


Sejtjeinket károsító tényezők

 A fogamzásgátlókból, a tisztítószerekből, a csapvízből, a táplálékokból, sőt bizonyos táplálékkiegészítőkből is bejuthat szervezetünkbe ösztrogén illetve xenoösztrogén. Ennek hatására felborul a hormonegyensúly, ösztrogén-dominanciás állapot alakulhat ki, mely az ösztrogén progeszteronhoz képesti többletét jelenti. Ösztrogén-dominancia esetén - a szükséges progeszteronmennyiség hiányában - az ellensúlyozatlan ösztrogén különböző nem kívánatos tüneteket és betegségeket okoz.

 Az ellensúlyozatlan ösztrogén képes burjánzásra késztetni a női szövetek sejtjeit (proliferácio), felborítani a ciklus rendszerességét, peteérés nélküli ciklusokat okozni, blokkolni más hormonok termelődését, blokkolni a programozott sejthalált, vérrögöket képezni a vérünkben és így tovább...Minél több ideig van ellensúlyozatlanul, annál súlyosabb tüneteket idézhet elő.   

A daganatos betegségek kialakulása nagymértékben megelőzhető  (lenne) a helyes táplálkozással és a lelki egészséggel,  A rák figyelmeztető jelei

A rák kontroll alatt tartásának a legjobb módja a korai észlelés és kezelés. Ismerje meg a rák hét figyelmeztető jelét:

                                                                                 Dr.Peter J.D'Adamo tollából


  • Változás a belek és a húgyhólyag működésében
  • Nem gyógyuló seb
  • Szokatlan vérzés vagy váladékozás
  • Vastagodás vagy csomó a mellben vagy máshol
  • Emésztési zavar vagy nyelési nehézség
  • Szemölcs vagy anyajegy feltűnő megváltozása
  • Nem szűnő köhögés és rekedtség


A fájdalom csak késői tünet, nem szabad megvárni!

"Mint sok más betegség esetén is, a rákbetegség kialakulásában és kifejlődésében egyaránt szerepet játszanak genetikai és környezeti tényezők is. A rákot okozó biológiai, vegyi és fizikai anyagokat karcinogéneknek nevezzük és két kategóriába osztjuk:

Közvetlen karcinogének önmagukban is rákot okoznak, a pro-karcinogének pedig az anyagcsere során alakulnak át rákkeltő anyagokká. A pro-karcinogének között szerepel az aflatoxin, sok vegyi festék, a füstölt élelmiszerekben előforduló nitróz-aminok és egyes fémek, mint pl. a nikkel.

Sok egymástól független tényezőnek - mint a nemünk, az étrend, az életkor és a környezet - szerepe lehet a karcinogének iránti érzékenységünk emelkedésében vagy csökkenésében. Mindaddig, amíg elegendő elfojtó anyag (mint amilyenek az antioxidánsok ) áll a rendelkezésére, a test helyre tudja állítani  a DNS-ben esett sérüléseket, vagy eléggé el tudja nyomni a sérülést ahhoz, hogy ne alakuljon ki rosszindulatú folyamat. Toxinokat tartalmazó környezetben azonban a rák kifejlődése könnyebben elő tud fordulni. 

Ez az a pont, ahol az étrend óriási szerepet kap! Ha olyan ételeket eszünk, amelyeknek a vércsoportunk miatt a felszívódása hiányos, az ételek melléktermékei a bélrendszerben tovább időznek és toxikus környezetet teremtenek.


Az Energy cég tanácsadójaként elmondhatom,  hogy hatékonyan működnek a hozzám fordulók egészségjavításában  és megőrzésében  a csodálatos kínai gyógyászat alapján összeállított  természetes  terápiás készítmények, melyeket opcionálisan ajánlok, mivel tisztítást, feltöltést, regenerálást  egyszerre érhetünk el általuk.

Emellett személyre szóló technikákkal hatok a szervezet egyensúlyának visszaállítására. Fontos a stresszkezelés is, hisz a stressz nemcsak annyit tesz, hogy idegesek és kialvatlanok vagyunk. A stressz által izmaink összerándulnak, mozgásunk beszűkül és vér és nyirokkeringésünk lelassul. Ezáltal szerveink nem kapnak elegendő energiát optimális működésükhöz és még a letapadt, blokkokat okozó plakkok is hátráltatják az egészséges keringést meridiánjainkban.


A kínai kultúrában nem válik külön az étel és a gyógyszer fogalma. 

Ha valaki beteg, elsőként az étrendjén változtat és gyógyleveseket, gyógyételeket fogyaszt gyógyszerek helyett. Az étkezés a hagyományos kínai orvoslás egyik ága az akupunktúra és a gyógynövénygyógyászat mellett.

Az ÖT-elem konyha nem kínai ételeket és alapanyagokat jelent, hanem egy olyan étrendet, amely a helyi étkezési szokásokra és helyi alapanyagokra épül. Elméleti alapját a jin-jang elmélet és az 5 elem tana adja - eszerint különböztet meg jangabb (melegítő) és jin típusú (hűtő hatású) élelmiszereket és minden alapanyagot hozzárendel íze és hatása alapján az ÖT elem (Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz) valamelyikéhez.


A természetes   készítmények bemérése   (MeriDim vagy Magnetspace szűrés által)  és  egy manuális kikérdezés   után történik.  Majd kineziológiai karteszteléssel illetve   bióindikátorral történik a szerválasztás, így  legspecifikusabban  egyénre szabva  választható ki az egészség helyreállításának szere.


Gyermekinket és a nagyszülőket  is vonjuk be a prevencióba, hogy sokáig velünk élhessenek boldogan és egészségesen!