EFT kopogtatásos technika  a kineziológia egyes elemeinek kombinálásával a lelki egészségért

EFT (Érzelmi Felszabadító Technika) Stressz és   félelmeink oldására EFT és EmoTrance kombinációja a 21. század stresszoldó technikái, mindennapi használatra


Az alap EFT technika 8-14 speciális pontot használ, amelyek kapcsolatban vannak a meridiánokkal, melyek a Hagyományos kínai orvoslásban is használatosak.

Az EFT egy általános kopogtatási sorrendet alkalmazó, diagnózis és izomteszt alkalmazása nélküli gyógyító módszer, amelyet öngyógyításra is használhatunk.

Az EFT képes bármilyen érzelmi probléma kezelésére , így nem csak az önismeretben, gyógyulásunkban, hanem a személyiségfejlesztésben, a sportteljesítmény javításában, a munkahelyi stressz csökkentésében, az iskolai nevelésben, az önbizalom fejlesztésben és számos más területen is alkalmazható.


Az EFT könnyen megtanulható, hatásos módszer,  a lelki sérülések oldásán keresztül indítja el a testet az öngyógyulás útján.

 Kombinálható :

  • Schüssler sókkal,
  • Bach virágterápiával,
  • Gyógynövényekkel.
  • Holistic Pulsing

A technikát Gary Craig fejlesztette ki a 90-es évek elején Dr. Roger Callahan pszichológus módszere alapján. Az Érzelmi Felszabadulás Technikája zseniálisan ötvözi a pszichológiát, az akupresszúrát és a kineziológiát.


Ezáltal Ön  képes lesz a jó dolgokra koncentrálni és pozitív megerősítéseket elfogadni.  A módszert alkalmazva fejlődik az önismerete is.

Érzelmi akupunktúrának is hívják, mivel akupresszúrás pontokat ütögetünk

Az EFT egy tűmentes "érzelmi akupunktúra", kopogtatós technika; tű helyett az ujjbegyek puha részével (ahol az ujjlenyomat található) kopogtatjuk a fontos akupunktúrás vagy akupresszúrás pontokat. Eközben bizonyos (a kliens által korábban elmondott) mondatokot mondunk, és az, amit mondunk, és ahogy mondjuk, legalább olyan fontos, mint maga a kopogtatás. A mondatokkal ráhangolódunk a problémára, amin éppen segíteni akarunk, és a kopogtatás az ezzel kapcsolatos feszültséget, stresszt csökkenti. 

A technika már bizonyított

  • párkapcsolati, munkahelyi problémák
  • fájó emlékek, feldolgozatlan gyász
  • rémálom, alvás probléma
  • félelmek, fóbiák
  • emésztési rendellenességek

A technika  mélyreható és tartós fizikai, érzelmi és lelki javulást eredményeznek. 

Az energia létét már a mai tudományos orvoslás is elismeri, hiszen az MRI, EKG, EEG vizsgálatoknál a műszerek az emberi test elektromágneses energiáit mérik. Sajnos gyógyításra még nem használják. Az ősi kínai energiagyógyító technikát ötvözi a legújabb biokémiai, agykutatási és sejtkutatási eredményekkel.

Az EFT célja

Mivel tudjuk, hogy a problémáink többségének oka lelki eredetű, ezért kézenfekvő, hogy a probléma lelki hátterével is foglalkozzunk - az EFT ebben segít. Az EFT módszer nagyon látványos, nagyon gyors, nagyon egyszerű, nem avatkozik a testbe, fájdalommentes, nem használ gyógyszereket vagy műszereket. Nem egy orvosi kezelést helyettesítő gyógymódról van szó; ha bajunk van, természetesen menjünk orvoshoz, és fogadjuk meg, amit az orvos előír.  Az EFT célja az elakadt energia megmozdítása.


EmoTrance,  (az ÉrzelmekTranszformálása)


Amikor a természetes energiaáramlás valami miatt megakad, azt megérezzük. Ezt jelzik az érzelmeink, majd a testünk is. Az energia feldolgozás blokkjait érzékeljük lelki/mentális zavarként, fájdalomként. Például ha egy bizonyos fajta energiát fájdalmasnak éreztünk valamikor, egy "védőpajzsot" hozunk létre a testünkben (vagy a test körül valahol), hogy megakadályozzuk az újbóli bejutását. Vagy csak rágondolunk mit éreztünk akkor és tudjuk- soha többé nem akarjuk ugyanazt érezni, máris jönnek a rossz érzések, a kellemetlen fizikai tünetek. Mind a két esetben leblokkolódik az energia áramlása az energia rendszerünkben. A védőpajzsnál ráadásul se ki, se be nem tud áramolni az energia, még a helyzet megoldásában segítő energia/információ sem. Ha javulást szeretnénk elérni állapotunkban, a megváltozott energia állapotunkat kell először rendbe hozni. A helyreállt, egyenletes energia áramlás hozza meg az érzelmi és testi változást/javulást.

Ez az, amit az Emo Trance technikával el tudunk érni! Helyreállítani az energia befogadást és megfelelő energia csatornákon keresztül az át- és kiáramlást. Energia rendszerünk megfelelő működéséhez az energiának állandóan áramolnia kell! Amikor pedig ez megtörténik, összehasonlíthatatlanul jobban fogjuk érezni magunkat, minden értelemben.

Csak ENERGIA létezik, nincs jó vagy rossz. Mindenféle energiára, információra szükségünk van. Hogy az energiát jónak vagy rossznak érezzük, az attól függ, hogy hogyan kezeljük.


/Aki orvosi kezelés alatt áll , ne függessze fel az előírt gyógyszereket. A technikák nem helyettesítik csak kiegészítik az orvosi kezelést. De tapasztalni fogja, hogy egy idő után csökkentheti vagy el is hagyhatja azokat./