KoroKan masszázs


A shaolin szerzetesek még nem tudták, hogy szinte csodát tettek a 21. század rohanó emberével,


A KoroKan masszázs, nemcsak a tünetekre hat, hanem az okokat szünteti meg.


A korokan masszázs azon kívül, hogy csillapítja az izomfájdalmat és enyhíti az izomfeszülést, segít beindítani a szervezet öngyógyító működését. A teljes testet átmozgató kezelés a test akupresszúrás pontjait célozva fejti ki az azonnali hatását.

A KoroKan terápiával a meridiánvonalakon dolgozunk, érintve az akupunktúrás pontokat. A meridiánok többsége egy-egy szervhez kapcsolódik, így érthető hogy nemcsak helyi, hanem távhatást is el tudunk érni a vezetékek és az akupunktúrás pontok ingerlésével, ezért nem csak a tünetekre hat hanem az okokat szünteti meg.

A kezelés a nyomó-gyúró-simító fogáson alapszik.  Kivitelezése vékony pamutruhában történik.


SI japán ízületi kimozgatás (SI terápia)


A teljesen fájdalommentes módszert Japánban fejlesztették ki, kimondottan gerinc és mozgásszervi problémák enyhítésére.

A kezelés alappillére, a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízületet (SI ízület) kimozgatására épül, aminek hatására feloldódik az ízületben keletkezett feszültség,s ez által csökken vagy teljesen megszüntethető a derékfájás.

A csípőbe, vállakba vagy nyakba kisugárzó fájdalom is indulhat innen, mivel a gerinc szakasz izmai összefüggnek.

Sok esetben a már megműtött gerincsérv okozta fájdalom a beavatkozást követően sem szűnik meg. Ennek lehetséges okainak kutatása közben jutottak el az SI ízület megfelelő működésének jelentőségéhez. Az SI-izületi kimozgatás atyjaként ismert Hakata Professzor hosszú évek alatt szerzett tapasztalatai szerint, a derékfájások túlnyomó többségében az SI ízület blokkolva van, így működése nem megfelelő, ami aztán különféle derékbántalmakat, váll vagy nyak fájdalmakat képes okozni. A kezelés abban segít, hogy az ízület mozgásának elakadását megszüntessük.
Sokan élnek tévhitben, hogy sérv, isiász, vagy lumbágó okozza fájdalmukat, de valójában 90%-ban az SI ízület befeszülése, elakadása a valódi ok. Az SI ízület blokkja jelentősen befolyásolja a medence elcsavarodását, elbillenését, feloldásával ez a jelneség javul, megszűnik. A csontkovács kezeléssel ellentétben 2-3 mm-t mozdítunk az ízületen, természetéből adódóan egy nagyon finom eljárás, nem megterhelő, és viszonylag rövid ideig tart, jól alkalmazható gyermekektől egészen idősebb korig.
Az SI izületi kimozgatás hatékony derék becsípődés, sérv esetén is. Valamint képes megszüntetni a kéz és ujjak zsibbadását.


Mi a KoroKan ízületmanipuláció, és miben más, mint a "sima" csontkovácsolás?


Alapvető különbség, hogy a KoroKan ízületmanipuláció során a kezelő speciális masszázzsal fellazítja az izmokat, így téve lehetővé az ízületmanipuláció fájdalommentes és biztonságos alkalmazását.

A kezelő nem erőből teszi a helyére a csontokat, hanem megfelelő, speciális fogásokkal lehetőséget ad az ízületeknek, hogy a csontok megtalálják a nekik megfelelő pozíciójukat. Erre legtöbbször akkor van szükség, amikor a már tartós izomfeszültségből lassan izommerevség lesz, ami korlátozza az ízületek szabad mozgását, és létrejön a sokszor fájdalommal is járó ízületi beszűkülés.


Kinek ajánlott?


Akik mozgásszegény életet élnek, akik nem szeretik bőrükön az érintést, akiknek visszatérő vagy hirtelen kialakult mozgásszervi problémáik keletkeznek vagy  karbantartó kezelésként kívánják alkalmazni.


A másfél órás kezelés alatt beindulnak az energiák, a tisztulási folyamatok, szerveink lelassult működése.

Mire jó:

 • az energiahiányos állapotok megszüntetésére,

 • a mozgásszervi és gerincproblémák korrigálására,

 • a nyak-, hát- és derékfájdalmak csökkentésére, megszüntetésére,

 • az ödémás állapotok javítására,

 • a kimerültség, fáradékonyság megszüntetésére,

 • az idegesség ingerlékenység oldására,

 • a szervezet méregtelenítésére,

 • krónikus fejfájások, alvászavarok enyhítésére, akár megszüntetésére.


Ellenjavallatok:

 1. Műtétet követő 6 hónapig
 2. Daganatos betegség
 3. Nyílt seb, bőrbetegség
 4. Várandósság
 5. Thrombosis, visszér, vénagyulladás
 6. Gyomorvérzés, vérzékenység
 7. Alkoholos befolyásoltság
 8. Kiugróan magas vérnyomás, szívelégtelenség jelei, szívritmus zavar esetén


Konkrét akut és krónikus mozgásszervi problémák kezelésére a SHIATSU technikát alkalmazom, mellyel megszüntethetők az izületi, reumatikus problémák, nyak, hát, térd, gerinc, lumbágó, isiász, zsibbadás stb.