Soft (lágy) Lézer alkalmazása fájdalmakra fül- és testpontokon  MeriDim mérés alapján és Csakrák kiegyensúlyozása

Mire jó a Soft (lágy) lézer?

Biostimuláció által a lézersugár elindítja, serkenti a gyógyulást és regenerációt: a soft lézeres készülékek többnyire vörös, infravörös hullámhosszon sugároznak, fényük eléri a sejt mélyén lévő mitokondriumot, ezáltal befolyásolják a sejt folyamatokat, ennek eredményeképpen a mitokondrium több energiát állít elő. A sejtosztódás aktívabb lesz ("felpörgeti" a sejtek működését), az öngyógyító folyamatok beindulnak, stimulálja a sejtregenerációt, érképződést, aktiválja az immunrendszert. 


                      A MeriDim által beazonosításra kerülnek a pontok, amelyek stimulálásra kerülnek.

Fülpontok aktiválása:

emésztőrendszer betegségei, mozgásszervrendszer zavarai, vérképzőszervek zavarai, szív és keringési rendellenességek, légzőszervi megbetegedések, nőgyógyászati betegségek, stressz, félelmek, szem, orr, fül betegségei, bőr betegségek, egyéb zavarok.


A kimagasló diagramok alapján a információhoz jutunk, hogy mely meridiánok (energiacsatornák) billentek ki az egyensúlyukból, legyen az alúl- vagy túlműködés.

            Így lehetőség nyílik célirányos helyreállításukra, az energiacsatornán elhelyezkedő pontok alapján.

                A Soft lézerrel való stimulálás fájdalommentes és nem használunk hozzá közvetítő anyagot. 


                        

Ellenjavallat:

 • Tilos állapotos nőknél az alhas "besugárzása" vérbőség fokozódása miatt!
 • Tilos a készülék használata  kifejezetten súlyos véralvadásban  szenvedő személyek esetében!
 • Tilos a daganatok területét, magát a pajzsmirigyet (ha az túlműködik) és a mell környékét, gombás vagy fertőzött bőrfelületeket és a beültetett pacemaker feletti régiót is.
 • Tilos  festékes anyajegyeken alkalmazniAlkalmazható:A lágylézer kezelés terápiás hatásai:

Fájdalomcsillapítás

Gyulladás-és duzzanatcsökkentés

Sebek, sérülések gyorsabb gyógyulása

Túlzott hegszövet képződés csökkenése

Javuló vér-és nyirokkeringés

Idegi működés javítása

Javuló immunfolyamatok
A Soft (lágy)lézer előnye, hogy fájdalommentes:

 •  mellékhatása nincs,
 •  nem allergizál 
 •  jól kombinálható más, klasszikus kezelésekkel is


Forrás:

 • Sara Zuboff, Clinical Applications of Low-Level Laser Therapy in Physical Therapy, 23rd Sep 2015
 • Christopher Chalk, Pain Relief and Healing with Laser Therapy, Updated on: 01/23/18
 Csakráink kiegyensúlyozása Soft lézeres fülpontok stimulálásával


Kisgyermekkortól az aggkorig nagy segítséget nyújt energetikánk

megerősítésében.

A helyreállítás stabilizálásához Bach cseppeket és Schüssler sókat rendel hozzá a program adatbázisa, melyek a homeopátia körébe tartoznak!

Egy vezetett meditáció közben pedig az elengedés, elfogadás és megbocsátás lehetőségére is alkalmunk nyílik.

Mik is azok a csakrák?

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A csakrák a test energiaközpontjai, amelyek a gerincoszlop aljától húzódnak felfelé, egészen a fejbúbig.

A 7 fő erőközpont összeköttetésben áll egymással, rendszert alkotnak, és meghibásodásuk komoly fizikai és lelki betegségekhez vezethet.

A csakrákkal való foglalkozás segít, hogy a mindennapi stresszt és zaklatottságot nyugalommá és higgadtsággá alakítsuk át.Tisztítja a tudatot és kiegyensúlyozottá tesz bennünket, ezáltal jól érezzük magunkat.

A csakráinkkal való foglalkozás tudatosabbá tesz bennünket és tisztább, ezáltal egészségesebb ételeket kívánunk meg, mivel szervezetünk magasabb energiákat képes befogadni.

Csakrák és az endokrin mirigyek

Csakráink szoros összefüggésben vannak az endokrin mirigyekkel, vagyis a hormonokkal. Ahogyan a csakrák finomanyagi szinten az energia kommunikációs központjai, úgy a belső elválasztású mirigyek a test vegyi folyamatainak kommunikációs központjai.

A mirigyek rendszere fizikai síkon képezi le a csakrák finom anyagi rendszerét. A belső elválasztású, vagyis az endokrin mirigyek irányítják többek között az anyagcserénket, és a hormonok révén érzéseinket is. A hormonokat, mint hírvivő anyagokat, a vér szállítja. A hormonok szabályozzák a vércukorszintet, a sav-bázis egyensúlyt, a hőháztartást, a stresszre adott reakciókat, a növekedést, a nemi szervek kiválasztását, olyan érzéseket, mint például az éhség, a nemi vágy és az izgatottság.

Ebből a távolról sem teljes felsorolásból sejthetjük, a hormonok életfontosságúak. A hormon szó eredeti jelentése: mozgásba hozni. A csakrákhoz hasonlóan a hormonok is mozgásba lendítik az életenergiáinkat. A hormonrendszer olyan szabályozórendszer, amelyben a hipotalamusz üzenetet kap a test minden funkciójáról, a normál állapotról vagy eltérésekről. Például az éhség, a fáradtság, a hideg jelzése a homlokcsakrához rendelt hipofízishez fut. Erre a hipofízis azonnal hormont bocsát ki a véráramba, amely ösztönzi a megfelelő mirigyek hormontermelését. Minden eredményről ismét a hipotalamusz értesül. Így azt is lehet mondani, hogy a csakrák az endokrin mirigyekkel való kapcsolatuk révén specializálódtak életenergiáink bizonyos területeire.

A nyugati orvostudomány is alátámasztja, hogy a hormonműködés szintje az életminőség külső-belső megnyilvánulásainak mértékadó meghatározója. Akinek a hormonháztartása optimálisan működik, elégedett lehet. Képes bármikor regenerálódni.

Amennyiben jól működnek, úgy az a testi-lelki egészségünkön is meglátszik, ám ha az egyensúly felborul és egy-egy csakra elkezd alul- vagy túlműködni, az akár betegségek formájában is megmutatkozhat.

Miből áll a Soft (lágy) lézer alkalmazása? A meridiánok kiegyensúlyozatlanságát alapul véve a rendszer terápiás javaslatokat ad a fülön levő akupunktúrás pontok, azaz a fül-csakrapontok kezelésére.

Egy példa csakráink ezoterikus és/vagy materiális, racionális megközelítéséről:

A csakráink helyreállításához sok mindent tehetünk, testi és lelki egyensúlyunk felborulását valamivel mi idéztük elő.Elsősorban érzelmi viharaink, a stressz, a félelem az, ami miatt túl vagy alul működnek. Azok számára, akik kevésbé a kézzel fogható dolgokat is elfogadják illetve ezoterikusabb beállítottságuk, az alábbiakban látható, hogy mennyi mindent alkalmazhatnak egyensúlyuk helyreállítása érdekében.
A materiális gondolkodók számára pedig a hormonháztartással való összefüggések lehetnek az irányadók, hogy mi miért okoz akár testi akár lelki panaszokat. Bár a lelki egyensúly helyrehozatalára orvosilag még nem megoldás, a stresszkezelésre viszont szoktak pirulákat írni.
Mai világunkban gyorsan veszítünk energiáinkból, nehezebben töltődünk, így hamar legyengülünk és utat nyitunk egészségünk elvesztésére.

Koronacsakra

tobozmirigy melatonin

Homlok- vagy harmadik szem csakra

agyalapi mirigy azok a hormonok, melyek a többi mirigy hormontermelését irányítják

Torokcsakra

pajzsmirigy tiroxin, trijod

Szívcsakra

csecsemőmirigy timozin

Köldök- vagy napfonatcsakra

hasnyálmirigy inzulin

Keresztcsonti vagy szexcsakra

petefészek, here ösztrogén és progeszteron, tesztoszteron

Gyökércsakra

vesék, különösen mellékvesék kortizon, adrenalin, noradrenalin

Miben áll a Soft lézer hatékonysága?

Minden csakrához 1 fülakupunktúrás pont tartozik, így viszonylag gyorsan ösztönözni tudjuk a szervezetet az energetikai rendeződésre, az öngyógyító folyamatok elindítására.

Például az alábbi grafikonon látható, hogy a csakra kezeléssel, 43 perc múlva a meridiánokban igen jelentős egyensúlyi állapot jött létre.

A felkínált terápia

a MeriDim mérés által megjeleníthető a kibillent meridián és csakrák kezelési lehetőségei:

Például

A Harmadik szem jellemzői:

A mentális fogalmak képi megjelenítésével kapcsolatos energetikai központ és egyben ez a végrehajtó akarati központ is.

Ez a csakra irányítja az értelmet és egyben a többi csakrát is ellenőrzése alatt tartja. Érzelmi szinten segít jobban megérteni a hétköznapi életünket, mivel az intuíció is ide tartozik.

 • Elhelyezkedése: A homlokon, a szemöldökök között.
 • Alulműködés esetén: önbizalomhiányos, bátortalanság,
 • Túlműködés esetén: büszke, ellentmondást nem tűrő, manipuláló
 • Színe: indigókék
 • Ásványai: azurit, ametiszt, indigókék zafír, szodalit,
 • Aromája: menta, jázmin
 • Belső elválasztású mirigye: agyalapi mirigy, hipofízis
 • Kapcsolódó szervek: Az arc, a szem, a fül, az orr, a melléküregek, a kisagy, valamint a központi idegrendszer.
 • Betegségek: folyamatosan visszaköszönő fejfájás, nátha, arcüreg-, melléküreg-gyulladásai, látászavarok (rövid-, és távollátás, kancsalság, kötőhártya-gyulladás)

Ha nem vagyunk összeszedettek, különböző panaszaink vannak, hatékony módszer a Soft (lágy) lézerrel végzett fülkezelés, ahol csakráink energetizálása után beindul a kiegyensúlyozó mechanizmus és erőnlétünk megnövekszik.